תוכן עניינים
מבוא
אין היום עסק שאינו זקוק לאתר אינטרנט. גם עסקים שעיקר פעילותם היא אופליין זקוקים לאתר על מנת שהוא ישמש אותם כנציגות אונליין בשביל פרסום במנועי החיפוש ורשתות חברתיות, וגם בעת שהלקוחות הפוטנציאליים מחפשים מידע כלשהו באינטרנט. יש המון פלטפורמות לבניית אתרים, אבל רבים ממליצים על וורדפרס. אז האם בניית אתרים בוורדפרס היא התשובה ואם כן, אז במה זה כרוך? בואו נדבר על זה.
העידן הדיגיטלי הביא עמו את הצורך בנוכחות מקוונת. בין אם אתה בלוגר, יזם או מנהל תאגיד רב לאומי, אתר אינטרנט הוא כבר לא אופציה – הוא הכרח עסקי לכל דבר ועניין. יש המון פלטפורמות וטכנולגיות, המאפשרות לבנות אתר במהירות וקלות יחסית. אחת הפלטפורמות הפופולריות ביותר בעולם לבניית אתר היא וורדפרס. אבל למה זה כך ואיך אפשר למנף את עוצמתו של וורדפרס לטובתך – על שאלות אלו נשמח אענה במאמר זה.
מה זה וורדפרס?
וורדפרס היא מערכת חינמית בקוד פתוח לניהול תוכן (CMS) המאפשרת למשתמשיה לבנות ולנהל אתרים בקלות. וורדפרס נולד ב-2003 ככלי פשוט לניהול בלוגים, אבל התפתח לפלטפורמה רב-תכליתית המתאימה כמעט לכל סוגי האתרים, מבלוגים פשוטים, אתרי תדמית ואתרי מסחר אלקטרוני ועד לפורטלים מורכבים עתירי פונקציונליות.
בבסיסה, וורדפרס פועלת על בסיס תבניות עיצוב (templates), המאפשרות למשתמשים לשנות את המראה והפונקציונליות של האתר שלהם מבלי לשנות את קוד הליבה. בשילוב עם תוספים (plugins), שהם אפליקציות שמרחיבות את הפונקציונליות של וורדפרס, ניתן להוסיף אינספור יכולות לאתר שלך.
מדוע לבנות אתר דווקא בוורדפרס?
בניית אתרים בוורדפרס מציעה המון יתרונות. ננסה לתמצת את העיקריים שביניהם:
- חינם: כן כן, המערכת חינמית לחלוטין, מתוחזקת ומשודרגת באופן קבוע על ידי קהילה מסורה, בעלת מוטיבציה ורמת מקצועיות עצומה.
- אקוסיסטם: עשרות אלפי פלאגינים ותבניות עיצוב, רבים גם כן חינמיים לחלוטין, עומדים לרשות המשתמש. ניתן להשתמש בהם על מנת להרים אתר מרשים הן מבחינת עיצוב, והן מבחינת הפונקציונליות.
- גמישות: בלוג? אוקיי. אתר תדמית? אין בעיה! חנות איקומרס? יש פלאגין לזה. מה עם פורטל גדול לכל מטרה שהיא? בכיף! מניח שהבנתם – אפשר לבנות על וורדפרס מה שאתם רוצים. או צריכים. או שניהם.
- ידידותי למשתמש: גם אם אינך בעל ידע טכנולוגי, וורדפרס מציע לך ממשק אינטואיטיבי וידידותי, המתאים גם למשתמשים מתחילים. בניית אתרים בוורדפרס זה אומר שאין צורך לדעת לתכנת כדי לנהל תוכן באתר וורדפרס, ואפילו לא בשביל להרחיב פונקציונליות האתר ולעשות עוד כל מני דברים די מתקדמים. יש יותר טוב מזה?
- קהילה אדירה: עצם העובדה שוורדפרס זה ה-CMS הפופולרי ביותר מצביעה על כך שיש קהילה אדירה מאחוריו, שיום ולילה מרחיבה את היכולות של הפלטפורמה, פותרת בעיות בטיחות ואחרות כדי לוודא, שהמשתמשים יוכלו להמשיך ליצור על פלטפורמה בטוחה ועוצמתית.
- עורכים חזותיים (Visual Editors): תוספים שונים,אשר מאפשרים ללא ידע בפיתוח לבנות אתרים בעלי עיצוב יחודי מאפס – עליהם נרחיב למטה.
היתרונות של עורכים חזותיים
עורכים חזותיים, כמו Elementor, WPBakery או Beaver Builder, חוללו מהפכה אמיתית בדרך שבה אנו מעצבים אתרי וורדפרס. הם בישרו על בואה של תקופה חדשה בכל הקשור לפיתוח אתרים על ידי אנשים ללא יכולות תכנות – הם קיבלו כלי אדיר ליצור אתרים מתקדמים בעלי עיצוב ייחודי ללא עזרה של חברה לבניית אתרים. הנה כמה יתרונות מובהקים של העורכים הויזואליים:
- גרור ושחרר: אתה לא צריך לדעת שום קוד. זה ה-no-code של וורדפרס. ניתן לעצב את האתר על ידי גרירת אלמנטים שפותחו על ידי מפתחי העורך הויזואלי (כמו תמונות, טקסט, כפתורים) למקום הרצוי בדף האתר, ובכך ליצור עיצוב ייחודי לחלוטין.
- תצוגה מקדימה בזמן אמת: בעת העבודה על עיצוב הדף ורואים מייד בעת העבודה כיצד השינויים באים לידי ביטוי באתר.
- תבניות: עורכים ויזואליים רבים מגיעים עם תבניות עיצוב מוכנות לשימוש, המאפשרות לך להשתמש בהם על מנת לקצר את הזמני הפיתוח.
- עיצוב רספונסיבי: לא צריך להשקיע שום מאמץ בלגרום לאתר שלך להיראות נהדר על כל סוגי המכשירים והמסכים כשמשתמשים בעורך ויזואלי. העיצוב שתבנו יהיה רספונסיבי מייד.
לא לשכוח את האופטימיזציה (SEO)!
אומנם וורדפרס מציע יכולות אופטימיזציה בסיסיות ״מהקופסה״, אין זה מספיק בעידן של היום. על מנת שהאתר יהיה תחרותי וגוגל ידרג אותו גבוה, יש להשתמש בתוספים יעודיים שיעזרו להוסיף את התכונות הנדרשות. זאת בנוסף, כמובן, ליצירת תוכן איכותי ומקורי.
- תוספי SEO: תוספים כמו Yoast SEO או All in One SEO Pack ו-Rank Math יספקו תשתית טכנולוגית והכוונה באופטימיזציה של התוכן שלך.
- מהירות הטעינה: אתרי אינטרנט איטיים יכולים יתקשו לכבוש את הפסגה של תוצאות החיפוש. יש לבצע אופטימיזציה של תמונות, השתמש בתוספים שעוסקים ביצירת מטמון, איחוד קבצי CSS ו-JS לשיפור מהירות הטעינה. גם מהירות שרתי האחסון של אתרכם משחקת תפקיד חשוב, כמו עוד גורמים רבים נוספים.
- תוכן באיכות גבוהה: תשארו מעניינים. תעדכנו תוכן חדש באתרכם לעיתים קרובות, תוודאו שהוא תעניין את קהל היעד שלכם והינו איכותי ומקורי.
תבחרו אירוח אתרי וורדפרס בחוכמה
ספק האירוח שלך ממלא תפקיד משמעותי בביצועי האתר שלך. אני לא אומר שאין ספקים טובים וזולים, אבל כמו בכל דבר בחיים כך גם אצל ספקי האחסון – מחיר נמוך יכול להעיד על ביצועים נחותים. ביצועי האתר בוודאי חשובים לכם, לכן הצמדו לכללים הבאים בבחירת הספק:
- תבדקו שביקורות המשתמשים על הספק חיוביות. גם על הצד הטכני, וגם על שירות הלקוחות.
- תבחרו ספק מקומי או אחד שמציע רשת CDN בתוך החבילה. מרחק גאוגרפי של האתר מהמשתמש שמהווה את קהל היעד הוא גורם לא מבוטל במהירות הטעינה.
- גיבויים: אופטימיות היא תכונה הרסנית. באמת. אל תחשבו שלא יקרו דברים רעים לאתר שלכם. הוא עלול לסבול מפריצה, שתשמיד את כל הנתונים. ייתכן והוא ימחק בטעות על ידי איש מקצוע (המממ…) חסר אחריות, כשתבקשו ממנו לבצע שינוים כלשהם. עלולה להיות תקלה גורפת אצל ספק האחסון, שתגרום לאתרכם להימחק. תמיד תקחו בחשבון את התסריט הגרוע ביותר. הספק חייב להציע גיבוי יומי, לשמור לפחות 14 גיבויים יומיים של אתרכם ותעשו גם גיבוי (גם אם זה עולה סכום כסף נוסף) גיבוי בשרת מרוחק, למשל ב-AWS.
- מהירות: תאחסנו את האתר רק על גבי אחסון SSD או חומרה מהירה אחרת, יהיה טוב אם יש אינטגרציה עם CDN ואם חברת אחסון מציעה סביבת חומרה/תוכנה מאופטמת לוורדפרס.
היומיום – כיצד מנהלים אתר וורדפרס?
אז עכשיו סיימת לפתח את האתר והוא כבר באוויר. מה הלאה? יש לא מעט משימות, אותן צריך למלא באופן קבוע על מנת לשמור על האתר תקין, בטוח ומאופטם.
- תחזוקה שוטפת: עדכן באופן קבוע את את התבניות והתוספים וכמובן, את את ה-WordPress עצמו כדי לוודא שהאתר יהיה מאובטח, מהיר ויוכל להשתפר באמצעות כל השדרוגים שהמפתחים מוסיפים באופן קבוע לטכנולוגיה שבה אתה משתמש. כמובן שחשוב לגבות לפני כל עדכון – לפעמים עדכונים עלולים לשבש דבר מה, ואז ניתן לשחזר את המצב התקין של האתר מהגיבוי.
- נתח, שפר והתאם: השתמש בכלים כמו Google Analytics כדי להבין את את המשתמשים שלך, את התנהגותם ואת מידת ההצלחה של אתרך. ידע זה יעזור לך להשתפר.
- תוכן, תוכן תוכן: תוכן הוא המלך, כפי שאומרים. תוכן איכותי יביא תנועה לאתרך, יעזור לך להתקדם בתוצאות החיפוש ובסופו של דבר יהווה את מנוע הצמיחה של העסק שלך.
כמה מילים לסיכום על בניית אתרים בוורדפרס
בכתבה קצרה זו אי אפשר היה לכסות את כל הנושאים, הקשורים לפיתוח אתרים. כמובן שאני עומד מאחורי דבריי – בניית אתרים בוורדפרס נגישה היום לכל אחד. כל אחד יכול לבנות היום אתר! אבל כמו בכל דבר אחר, את העבודה הטובה ביותר יעשה איש מקצוע. אחד שמבין, יודע, ראה ובנה כבר בעבר. אנשי מקצוע יחסכו לכם זמן רב וגם יקצרו את הדרך לתוצאות. אז קדימה, דברו איתנו ובואו נגשים ביחד את החלומות הדיגיטליים שלכם!
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.